Kolejna wersja roladek ze schabu, tym razem taka po wiejsku z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem kiszonym. Pomysł mojego męża :)
Składniki:
3 plastry schabu
3 plastry sera żółtego
3 plastry wędzonego boczku
1 kiełbasa śląska
1 większy ogórek kiszony
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę oraz ogórka kroimy wzdłuż w słupki. Plastry schabu rozbijamy
cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta.
Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4
słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby
nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i
obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z
każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
hmn...smaczne!
OdpowiedzUsuńAle genialne! Uwielbiam takie połączenia!
OdpowiedzUsuń