piątek, 16 września 2016

Roladki schabowe po wiejsku

Kolejna wersja roladek ze schabu, tym razem taka po wiejsku z kiełbasą, boczkiem i ogórkiem kiszonym. Pomysł mojego męża :)


Składniki:

3 plastry schabu
3 plastry sera żółtego
3 plastry wędzonego boczku
1 kiełbasa śląska
1 większy ogórek kiszony
jajko
bułka tarta
sól, pieprz
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

1. Kiełbasę oraz ogórka kroimy wzdłuż w słupki. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta. Na połowie każdego plastra kładziemy plaster sera, boczku oraz po 3-4 słupki kiełbasy i ogórka. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło. Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

 

2 komentarze :