Kiedyś często z mężem chodziliśmy do małego baru na kebaba lub
tortillę...dopóki sama nie zrobiłam tortilli w domu :) Ta zrobiona
własnoręcznie jest duuużo lepsza!
Składniki:
4 tortille
1 pojedyncza pierś kurczaka
1/2 kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 ogórek świeży
przyprawa kebab shoarma
Sos:
200 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
koperek lub czosnek lub przyprawa curry
Sposób przygotowania:
1. Składniki na sos wymieszać razem, doprawić solą i pieprzem i włożyć do lodówki, aby smaki się "przegryzły".
Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć przyprawą kebab shoarma i włożyć do lodówki na godzinę.
Ogórka i pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować.
Składniki sosu wymieszać.
2. Tortille skropić wodą i podgrzać na patelni po kilka sekund z obu stron.
Kurczaka usmażyć na małej ilości oleju i ułożyć na tortill. Polać sosem,
położyć kapustę, ogórka, pomidora i zwinąć w rulon lub poskładać w
kopertę. Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz