Przy okazji testowania przepisów na brownie ciemne, testowałam przepisy na brownie białe i tu także znalazłam swój ideał :)
Składniki:
200 g białej czekolady
200 g masła
6 jajek
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
100 g wiórek kokosowych
kilka kropel aromatu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
1. Białą czekoladę z masłem roztopić na parze i odstawić do wystudzenia.
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenną z proszkiem, wiórki kokosowe
oraz aromat waniliowy i zmiksować. Na koniec dodać czekoladę z masłem i
wymieszać. Masę przelać do formy 20x35 cm wyłożonej papierem do
pieczenia i piec 20-25 min w 180 stopniach. Smacznego :)
Nominowałam Cię do zabawy Liebster Blog Award.
OdpowiedzUsuńZapraszam w odwiedziny po szczegóły:
http://www.usmazona.pl/nominacja-do-liebster-blog-award/
Bardzo dziękuję :) Miło mi poznać czytelnika mojego skromnego bloga :)
Usuń