Zachciało mi się roladek ze schabu, bo ile można jeść tradycyjnego schabowego, ale że nie miałam za dużo pieczarek powstało takie oto nadzienie.
Składniki:
3 plastry schabu
2 jajka
2 pieczarki
5 dag sera żółtego
jajko i bułka tarta do panierowania
sól, pieprz, majeranek
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części.
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić.
Kotlety dobrze rozklepać. Na każdy kotlet nałożyć 4 cząstki jajka,
odrobinę pieczarek i trochę startego sera. Dokładnie zawinąć, żeby
zawartość nie uciekła. Panierować w rozkłóconym jajku z solą, pieprzem i
majerankiem oraz w bułce. Smażyć na rumiano. Smacznego :)
Jajka i schabik :) Mój przy takim połączeniu będzie skakał ze szczęścia pod sufit :D Zdecydowanie jego smaki :D
OdpowiedzUsuńW takim razie trzymam kciuki żeby mu smakowały jeśli zrobisz :) No i Tobie też oczywiście :)
Usuń