Szybka i pyszna zupa ogórkowa z ziemniakami. Do jej przyrządzenia można użyć bulionu ugotowanego np. na kościach od schabu.
Składniki:
2 l bulionu mięsnego
1 szklanka wody z kiszonych ogórków
300 g ogórków kiszonych
1 marchewka
100 ml śmietany 30 %
2 łyżki posiekanego koperku
5-6 dużych ziemniaków
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy w osolonym wrzątku do
miękkości i odcedzamy.
Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bulion
zagotowujemy. Dolewamy wodę z ogórków, dodajemy ogórki i marchewkę i
gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę, wrzucamy
ziemniaki, koperek i doprawiamy do smaku. Całość zagotowujemy.
Smacznego :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz