Dziś piątek. U mnie ciacho tradycyjnie się piecze a ja na razie zapraszam Was na rybkę :) Przepis znalazłam gdzieś w internecie i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna!
Składniki:
5 filetów mintaja lub innej ryby
1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa
3 ząbki czosnku
2 łyżki drobno posiekanego koperku
1/3 szklanki stopionego masła
Sposób przygotowania:
Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na porcje i posolić. Ułożyć na blasze
do pieczenia. Lekko posypać pieprzem. Chlebowe okruszki wymieszać z
koperkiem i nałożyć na każdą porcję ryby. Czosnek przecisnąć przez
praskę i wymieszać ze stopionym masłem. Polać każdy kawałek ryby
uzyskaną mieszaniną. Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej
ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min. Mintaj w piekarniku się dość mocno kurczy więc lepiej przygotować większą
porcję. Ja na osobę przeznaczam 1,5-2 filety w zależności od wielkości. Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDzięki :) Trzeba by zrobić jeszcze raz i zmienić fotkę :)
UsuńSmakowity :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam :)
Usuń