środa, 10 lutego 2016

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia dzięki ziołom od Skworcu. Danie proste a bardzo smaczne :)


Składniki:

3 filety dorsza (może być inna ryba)
3/4 szklanki bułki tartej
1 łyżeczka tymianku
2 łyżki Bazylii Suszonej od Skworcu
2 łyżki Oregano Premium od Skworcu
1 jajko
sól
pieprz
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

Filety dorsza rozmrażamy, a następnie dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz