Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia dzięki ziołom od Skworcu. Danie proste a bardzo smaczne :)
Składniki:
3 filety dorsza (może być inna ryba)
3/4 szklanki bułki tartej
1 łyżeczka tymianku
2 łyżki Bazylii Suszonej od Skworcu
2 łyżki Oregano Premium od Skworcu
1 jajko
sól
pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Filety dorsza rozmrażamy, a następnie dzielimy na mniejsze kawałki i
delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i
pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy
najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym
oleju z obu stron na rumiano. Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz