wtorek, 23 lutego 2016

Sałatka z tortellini i ananasem

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka. Ananasa można dać mniej niż jest go w puszce jeśli ktoś nie lubi bardzo słodkich sałatek. Można dodać także kawałek świeżego ogórka.


Składniki:

1 opakowanie tortellini z nadzieniem mięsnym (250 g)
250 g szynki konserwowej
plastry ananasa z puszki
1 puszka kukurydzy
majonez
sól
pieprz


Sposób przygotowania:

1. Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu pilnując, żeby się nie rozgotowały. Ugotowane pierożki odcedzamy i studzimy. Odcedzonego ananasa i szynkę konserwową kroimy w małą kostkę. Tortellini mieszamy z ananasem, szynką, odcedzoną kukurydzą i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz