środa, 17 lutego 2016

Placki ziemniaczane z kiełbasą i serem

Szybka i sycąca wersja zwykłych placków ziemniaczanych. Dałam do nich to co miałam w lodówce i wyszło smaczne danie :)


Składniki:

1 kg obranych ziemniaków
2-3 małe cebule
3 łyżki mąki pszennej
3 jajka
200 g kiełbasy
100 g sera żółtego
majeranek od Skworcu
sól
pieprz
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

1. Kiełbasę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki i cebule ścieramy na tarce do ziemniaków. Starte ziemniaki z cebulami, mieszamy z kiełbasą, serem, jajkami, mąką i majerankiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzany olej nakładamy po łyżce masy i smażymy na rumiano z obu stron. Smacznego :)

Kulinarny garnek na winie czyli co się nawinie to w garnku :)

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz