czwartek, 16 lipca 2015

Roladki z jajkiem

Zachciało mi się roladek ze schabu, bo ile można jeść tradycyjnego schabowego, ale że nie miałam za dużo pieczarek powstało takie oto nadzienie.


Składniki:

3 plastry schabu
2 jajka
2 pieczarki
5 dag sera żółtego
jajko i bułka tarta do panierowania
sól, pieprz, majeranek


Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo i przekroić każde na 6 części. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i udusić. Kotlety dobrze rozklepać. Na każdy kotlet nałożyć 4 cząstki jajka, odrobinę pieczarek i trochę startego sera. Dokładnie zawinąć, żeby zawartość nie uciekła. Panierować w rozkłóconym jajku z solą, pieprzem i majerankiem oraz w bułce. Smażyć na rumiano. Smacznego :)

2 komentarze :

  1. Jajka i schabik :) Mój przy takim połączeniu będzie skakał ze szczęścia pod sufit :D Zdecydowanie jego smaki :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim razie trzymam kciuki żeby mu smakowały jeśli zrobisz :) No i Tobie też oczywiście :)

      Usuń