czwartek, 5 listopada 2015

Ryba w panierce z kolendrą

Ryba w panierce jaka została mi z pikantnych skrzydełek.


Składniki:

3 filety dowolnej ryby
1 jajko
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
łyżeczka kolendry
sól


Sposób przygotowania:

1. Jeśli filety są zamrożone należy je rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Podzielić filety na porcje. Jajko rozbełtać z solą. Zmieloną kolendrę wymieszać z mąką kukurydzianą. Rybę obtaczać najpierw w jajku a następnie w mące kukurydzianej. Smażyć na rumiano z obu stron. Smacznego :)

2 komentarze :

  1. Prosto i smacznie :) Zrobiłaś mi smaka na rybkę :) mmm :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jutro piątek więc możesz skorzystać z przepisu :)

      Usuń