poniedziałek, 30 listopada 2015

Curry z kurczaka z fasolką szparagową

Danie kuchni azjatyckiej. Połączenie piersi kurczaka z fasolką szparagową i mleczka kokosowego a charakteru nadaje mu pasta curry.


Składniki:

400 g piersi z kurczaka
200 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki czerwonej pasty curry
400 ml mleczka kokosowego
olej do smażenia
ziarna sezamu


Sposób przygotowania:

1. Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z pastą curry, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną drobno cebulą. Dodajemy mleczko kokosowe i dusimy do odparowania sosu. Pod koniec dodajemy fasolkę szparagowa i jeszcze chwilę dusimy. Danie podajemy z ryżem i posypujemy ziarnami sezamu. Smacznego :)

Kuchnia tajska 2015

Kuchnia tajska 2015

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz